FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dublinu otvorena izložba Ljerke Njrš

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji VeleposlanstvaRepublike Hrvatske u Dublinu je u utorak navečer u Kući Oscara Wildea,koja je u vlasništvu American Collegea Dublin, otvorena izložbahrvatske umjetnice Ljerke Njerš.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Dublinu je u utorak navečer u Kući Oscara Wildea, koja je u vlasništvu American Collegea Dublin, otvorena izložba hrvatske umjetnice Ljerke Njerš.

Ovo je njeno prvo predstavljanje irskoj publici, a iz svog bogatog opusa ovaj puta izlaže presjek recentnih ulja, litografija i grafika.

Radovi Ljerke Njerš izazvali su veliko zanimanje uzvanika na otvorenju, među kojima su bili John Kenny, američki veleposlanik u Irskoj, veleposlanici Kine, Mađarske, Bugarske i Cipra, te drugi pripadnici diplomatskog zbora, kulturnog i političkog života Irske, te hrvatske zajednice u Irskoj. Izložbu je otvorio počasni konzul RH u Irskoj Gerard Danaher. Tijekom otvorenja prikazan je kratki film o njezinom stvaranju režisera Ernesta Gregla "Umjetnost gline i vatre".

Ljerka Njerš diplomirala je na Školi primijenjene umjetnosti (keramički odjel) u Zagrebu u klasi poznate keramičarke Blanke Družanec. Studirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i diplomirala je 1961. u klasi profesora Marina Tartaglie. Od tada djeluje kao profesionalna samostalna umjetnica i redovno izlaže na brojnim izložbama, među kojima uz veliki broj skupnih dosad i više od 80 samostalnih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙