FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvješće: Paravojne skupine u Sjevernoj Irskoj i dalje aktivne

DUBLIN, 24. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Paravojne skupine kojedjeluju u Sjevernoj Irskoj - republikanske i unionističke - nisu sepretjerano angažirale na postupnom prekidu nasilja, te nastavljaju snasiljem u toj pokrajini, izvijestili su u utorak službeni Dublin iLondon.
DUBLIN, 24. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Paravojne skupine koje djeluju u Sjevernoj Irskoj - republikanske i unionističke - nisu se pretjerano angažirale na postupnom prekidu nasilja, te nastavljaju s nasiljem u toj pokrajini, izvijestili su u utorak službeni Dublin i London.

"Posljednja izvješća kojima raspolažemo uznemirujuća su kada je riječ o nasilju i sličnim aktivnostima paravojnih skupina - republikanaca i unionista", izvijestila je irska vlada prije objavljivanja konkretnih podataka o rezultatima dogovora o prekidu vatre.

Britanski državni tajnik za Sjevernu Irsku Peter Hain kazao je kako u izvješću stoji da nijedna strana nije napravila dovoljno da bi se smanjilo nasilje u regiji.

"Disidentske republikanske skupine najustrajnije su u nastavku terorističkih aktivnosti", rekao je Hain, misleći pritom na skupine koje su se odvojile od IRA-e nakon dogovora o prekidu vatre u regiji iz 1997.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙