FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina bi do 2010. mogla za 50 posto uvećati lučki prijevoz tereta

ŠANGAJ, 24. svibnja 2005. (Hina/AP) - Očekuje se da će obujam teretakoji će godišnje prolaziti kroz kineske luke u idućih pet godinaporasti za više od 50 posto, pišu kineski mediji u utorak.
ŠANGAJ, 24. svibnja 2005. (Hina/AP) - Očekuje se da će obujam tereta koji će godišnje prolaziti kroz kineske luke u idućih pet godina porasti za više od 50 posto, pišu kineski mediji u utorak.

Po pisanju lista Shanghai Daily, kineski ministar prometa i veza Zhang Chunxian kazao je da će ukupni obujam karga porasti na 6,1 milijardi tona godišnje do 2010. s četiri milijarde tona u prošloj godini. Obujam tereta koji je prošao kroz kineske luke lani je skočio za 21,3 posto, piše taj list.

Po podacima tamošnjeg statističkog ureda, kineska luka Šangaj, preko koje je prošlo 380 milijuna tona roba, preotela je lani nizozemskoj luci Rotterdam mjesto najveće svjetske luke za teretni prijevoz.

Kinesko gospodarstvo raste godišnje po stopi većoj od devet posto a ima za cilj, uz već titulu najveće nacije po kargo poslovanju, postati i vodećim svjetskim brodograditeljem do 2015.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙