FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Radnicima 25 posto dionica "Slobodne"

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je usrijedu novinarima da će zaposlenici Slobodne Dalmacije dobiti 25posto dionica tvrtke nakon dokapitalizacije, kao obeštećenje zanepravde nanesene za pretvorbe u 90-tim godinama prošlog stoljeća.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je u srijedu novinarima da će zaposlenici Slobodne Dalmacije dobiti 25 posto dionica tvrtke nakon dokapitalizacije, kao obeštećenje za nepravde nanesene za pretvorbe u 90-tim godinama prošlog stoljeća.

"To je politička odluka, kao što je politička odluka i da se 15 posto dionica naftne kompanije INA proda na burzi, rekao je premijer Sanader prije službenog puta u Kinu.

Političku odluku o tome da zaposlenici dnevnih novina Slobodne Dalmacije dobiju 25 posto dionica tvrtke i to nakon dokapitalizacije, priopćio sam i predstavnicima Sindikata, izvijestio je Sanader. Rekao je da se još kao vođa oporbe zauzimao da zaposlenicima pripadne 25 posto dionica. Vlada poduzima mjere da radnici Slobodne, nakon dokapitalizacije, dobiju tih 25 posto kao obeštećenje za nepravde nanesene početkom 90-ih u vrijeme pretvorbe, rekao je.

Premijer Sanader je, naime, ustvrdio da bi zaposlenici dobili puno manje kada bi im 25 posto dionica pripalo prije dokapitalizacije.

Upravni odbor HFP-a prihvatio je nedavno konačnu ponudu Europapress Holdinga (EPH) za kupnju 34,63 posto dionica Slobodne Dalmacije, za što će EPH izdvojiti 24,5 milijuna kuna, a tu odluku još treba potvrditi Vlada.

EPH se obvezao na dokapitalizaciju Slobodne u prvoj fazi u iznosu od 83,4 milijuna kuna i time bi postao vlasnikom nešto više od 70 posto tvrtke.

EPH bi nakon toga uložio još 271 milijun kuna, od čega 120 milijuna u financijsko restrukturiranje tvrtke, 43 milijuna za nove izdavačke projekte, te 112 milijuna kuna za tehnološku obradu strojnoga parka.

Zbog proteka više od godine dana, konačna se ponuda EPH razlikuje od početne, due dilligence (dubinsko snimanje tvrtke) od prije godinu dana ne mora odgovarati današnjoj situaciji, odgovorio je premijer na novinarsku tvrdnju da je ta razlika čak 150 milijuna kuna. Sanader uvjerava da razlika neće ići na štetu plaća zaposlenika, a očekuje i tehnološku obnovu Slobodne Dalmacije.

Obećao je da će ugovor s EPH-om, kada bude gotov, biti dostupan javnosti.

Premijer Ivo Sanader pojasnio je u srijedu novinarima da se nakon odluke o prodaji 15 posto dionica naftne kompanije INA od financijskog savjetnika očekuje i prijedlog što s daljnjom privatizacijom te tvrtke.

Nakon što odaberemo financijskog savjetnika i dobijemo kompletnu ocjenu stanja u Ini, vidjet ćemo što dalje, odgovorio je Sanader na upit da li Vlada, uz prodaju Ininih dionica na burzi, namjera istodobno razgovarati i s Ininim strateškim partnerom MOL-om, koji je već ranije izrazio interes za povećanje svog udjela u Ini.

Natječaj za financijskog savjetnika za javnu ponudu dionica Ine bit će raspisan uskoro.

Nemamo drugih namjera osim ove (inicijalna ponuda), a od financijskog savjetnika očekujemo i savjete o daljnjoj privatizaciji Ine, rekao je premijer.

Istaknuo je da će Vlada u svim odlukama čvrsto inzistirati na modernizaciji dviju Ininih rafinerija (u Sisku i Rijeci), te na zaokruživanju Inina projekta u Siriji.

Sanader se s novinarima u Banskim dvorima sastao prije službenog puta u Kinu, na kojem će ga pratiti i brojni gospodarstvenici, koje je pozvao da iziđu na ogromno kinesko tržište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙