FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Ratovi zvijezda" ruše rekorde na kino blagajnama

LOS ANGELES, 24. svibnja 2005. (AFP) - "Epizoda prva-Ratovi zvijezda:Osveta Sitha", posljednji film redatelja Georgea Lucasa, postavio jenovi rekord ovaj vikend zaradivši od petka do nedjelje 108,4 milijunadolara, podaci su koje je objavila specijalizirana tvrtka ExhibitorRelations.
LOS ANGELES, 24. svibnja 2005. (AFP) - "Epizoda prva-Ratovi zvijezda: Osveta Sitha", posljednji film redatelja Georgea Lucasa, postavio je novi rekord ovaj vikend zaradivši od petka do nedjelje 108,4 milijuna dolara, podaci su koje je objavila specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations.

Posljednji Lucasov film postao je rako drugi najisplativiji film prvog vikenda prikazivanja, odmah iza "Spidermana" koji je zaradio u svibnju 2002. godine 114,8 milijuna dolara. Od početka prikazivanja u noći sa srijede na četvrtak "Epizoda III: Osveta Sitha" zaradila je ukupno 158,4 milijuna dolara, što je apsolutni rekord za četiri dana prikazivanja.

Prvi dan prikazivanja, kada su prve predstave počele minutu iza ponoći u noći sa srijede na četvrtak, donio je 50 milijuna dolara, srušivši tako rekord kojeg je držao "Shrek 2" koji je prvog dana zaradio 44,8 milijuna dolara.

Prije ovog šestog filma iz sage započete 1977. godine, serija je već postigla zavidnu zaradu od ukupno 3,4 milijarde dolara na kinoblagajnama i 9 milijardi od prodaje različitih proizvoda vezanih za film.

Od ostalih filmova koji su se prikazivali u američkim kino dvoranama na drugom je mjestu "Monster-in-Law" s Jennifer Lopez i Jane Fonda koji je zaradio 14,3 milijuna dolara.

Na trećem je mjestu komedija "Kicking and Screaming" koja je zaradila 10,7 milijuna dolara, ispred drame "Crash" koji je zaradio 5,5 milijuna i akcijskog filma "Unleashed" sa zaradom od 4,1 milijun dolara.

Povijesni spektakl Ridleya Scotta "Kraljevstvo nebesko" na šestom je mjestu sa zaradom od 3,5 milijuna dolara.

Slijede ga "House of Wax" (3,2 milijuna dolara), "Prevoditeljica" (2,9 milijuna dolara), "Hitchhiker's Guide to the Galaxy" (2 milijuna dolara) i "Mindhunters" (1 milijun dolara).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙