FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misija OESS-a U RH osuđuje bombaške napade u Vukovaru

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Misija OESS-a u Hrvatskoj osudila jeu ponedjeljak nedavne bombaške napade na vukovarskom područjuizrazivši nadu da oni neće utjecati na suživot u Podunavlju i ostatkuzemlje.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Misija OESS-a u Hrvatskoj osudila je u ponedjeljak nedavne bombaške napade na vukovarskom području izrazivši nadu da oni neće utjecati na suživot u Podunavlju i ostatku zemlje.

"Ovakvi incidenti, koji su se dogodili nedugo nakon lokalnih izbora održanih u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi, vrlo su zabrinjavajući ", stoji u priopćenju glasnogovornice Misije Antonelle Cerasino.

"U potpunosti se slažemo s premijerom Ivom Sanaderom, u nadi da ovi incidenti neće utjecati na suživot i pomirbu u Podunavlju, kao ni u cijeloj zemlji. Vjerujemo da će policijska istraga identificirati počinitelje i dovesti do njihovog procesuiranja", dodala je.

Cerasino u priopćenju ocijenjuje da bi i drugi nedavni incidenti kao što je ubojstvo pripadnika srpske manjine Dušana Vidića u Karinu Gornjem i konflikti između srpskih i hrvatskih učenika u okolici Vukovara, mogli ojačati međuetničke tenzije.

Prva eksplozija dogodila se u petak navečer u Vukovaru, a druge dvije u noći sa subote na nedjelju ispred zgrada općina Trpinje i Borovo pokraj Vukovara, u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo. U eksplozijama nitko nije stradao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙