FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anarhisti drže taoce na fakultetu u Ateni

ATENA, 11. svibnja 2005. (Hina/Reuters/Dpa) - Anarhistička skupinazatočila je u zgradi Politehničkog fakulteta taoce među kojima su idva vodeća političara opozicijske socijalističke stranke, izvještavajumediji i službeni policijski izvori.
ATENA, 11. svibnja 2005. (Hina/Reuters/Dpa) - Anarhistička skupina zatočila je u zgradi Politehničkog fakulteta taoce među kojima su i dva vodeća političara opozicijske socijalističke stranke, izvještavaju mediji i službeni policijski izvori.

Incident je započeo u utorak navečer kada su se anarhisti sukobili s policom, nakon što su oštetili automobile političara koji su u zgradi fakulteta prisustvovali predstavljanju knjige.

U strahu da ih ne napadnu ukoliko izađu s fakulteta političari i ostali posjetitelji promocije ostali su zabarikadirani u zgradi koju su okružili anarhisti. "Političari ne mogu van, a policija unutra", izjavio je očevidac.

Grupi starijih osoba dozvoljen je izlazak iz zgrade, a žena koja je napustila mjesto događaja kazala je da su taoci mirni.

Svjedoci tvrde da se na promociji najprije začula pucnjava, nakon čega su u amfiteatar upali mladići i rekli da nitko ne može napustiti zgradu jer ni njima to nije dozvoljeno.

Političari su bivši ministar kulture Evangelos Vanizelos i bivši ministar prometa Christos Verelis. Njihova je stranka prije 14 mjeseci izgubila izbore od konzervativaca.

U sukobima nakon uništavanja automobila jedan je anarhist ustrijeljen u nogu, kaže policija.

Agencije donose različite podatke o broju taoca i anarhista. Reuters taoce ne spomnje, a govori o 150 anarhista, dok DPA tu brojku udvostručuje, a broj taoca procjenjuje na oko 150.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙