FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlasnik banjolučkih novina: Signal za atentat stigao iz Beograda

BANJA LUKA, 23. svibnja 2005. (Hina) - Vlasnik i direktor banjalučkih'Nezavisnih novina' Željko Kopanja izjavio je u nedjelju navečer uemisiji RTRS ''Ispod tepiha'' kako je signal za atentat na njegastigao iz Beograda, a da je izvršitelj zločina iz Banje Luke te jedodao kako zbog korumpiranosti sustava ne očekuje brzo razrješenjeovog slučaja.
BANJA LUKA, 23. svibnja 2005. (Hina) - Vlasnik i direktor banjalučkih 'Nezavisnih novina' Željko Kopanja izjavio je u nedjelju navečer u emisiji RTRS ''Ispod tepiha'' kako je signal za atentat na njega stigao iz Beograda, a da je izvršitelj zločina iz Banje Luke te je dodao kako zbog korumpiranosti sustava ne očekuje brzo razrješenje ovog slučaja.

Kopanja je u eksploziji bombe, postavljene pod njegov automobil u listopadu 1999. godine, ostao bez obje noge.

" Istražitelj FBI-a koji je radio na ovom slučaju zajedno s domaćim istražnim organima kazao mi je prilikom odlaska da je signal za atentat na mene stigao iz Beograda, a da je izvršitelj jedna osoba iz Banje Luke. Rekao mi je i ime te osobe, ali i to da nema konkretnih dokaza za ove sumnje" kazao je pred tv-kamerama Kopanja.

On je također izjavio da ga je osoba koju je agent FBI označio kao počinitelja zločina, prije dva mjeseca pozvala da s njom popije kavu. "Nisam popio tu kavu, ali možete zamisliti kakav je to osjećaj bio", kazao je Kopanja.

On je također izjavio kako je teško očekivati da bi policija uskoro mogla rasvijetliti ovaj atentat jer su policijske strukture i sudovi "najkorumpiraniji dio društva iz kojih mafijaške strukture, povezane s nekim grupacijama unutar političkih stranaka, crpe svoju snagu".

Kopanja je kazao da puno više od korumpiranih policijskih struktura i pravosuđa zabrinjava postojanje paralelnih obavještajnih službi koje rade za interese mafijaško-političkih grupacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙