FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oskvrnuto muslimansko groblje u središtu Prnjavora

BANJA LUKA, 8. svibnja 2005. (Hina) - Na muslimanskom groblju koje senalazi u središtu Prnjavora nepoznate su osobe porušile 26 nadgrobnihspomenika, među kojima i nekoliko starijih od 200 godina, izvješćuju unedjelju banjalučke "Nezavisne novine", dodajući da je riječ o grobljukoje je, kao nacionalni spomenik kulture, pod zaštitom države Bosne iHercegovine.
BANJA LUKA, 8. svibnja 2005. (Hina) - Na muslimanskom groblju koje se nalazi u središtu Prnjavora nepoznate su osobe porušile 26 nadgrobnih spomenika, među kojima i nekoliko starijih od 200 godina, izvješćuju u nedjelju banjalučke "Nezavisne novine", dodajući da je riječ o groblju koje je, kao nacionalni spomenik kulture, pod zaštitom države Bosne i Hercegovine.

"Ovo nije slučajnost, jer su spomenici porušeni između 6. i 7. svibnja koji se obilježava kao Dan džamija u BiH", izjavio je predsjednik Vijeća islamske zajednice u Prnjavoru Husein Vuković.

Načelnik općine Prnjavor Vlado Živković najoštrije je osudio rušenje spomenika na muslimanskom groblju u Prnjavoru, kojim se, kako je naglasio "najizravnije ruši stečeni ugled općine".

Godine 1993., na dan kad se obilježava Dan džamija u BiH, minama su srušene dvije posljednje džamije u Banja Luci - Ferhadija i Teftedarija - čime je okončano uništavanje muslimanskih bogomolja na području srpskog entiteta tijekom rata u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙