FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd : Diploma hrvatskom animiranom filmu "Sub Rosa"

BEOGRAD,24.travnja 2005.(Hina) - Katja i Nikola Šimunić, autorihrvatskog animiranog filma "Sub Rosa", dobitnici su diplome koju im jena 52.Međunarodnom festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma,što u nedjelju završava u Beogradu, dodjelila YU ASIFA (srpska sekcijaMeđunarodne udruge fimskih animatora), odnosno žiri sastavljen odanimatora, štovatelja "osme umjetnosti" i članova spomenute sekcije.
BEOGRAD,24.travnja 2005.(Hina) - Katja i Nikola Šimunić, autori hrvatskog animiranog filma "Sub Rosa", dobitnici su diplome koju im je na 52.Međunarodnom festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma, što u nedjelju završava u Beogradu, dodjelila YU ASIFA (srpska sekcija Međunarodne udruge fimskih animatora), odnosno žiri sastavljen od animatora, štovatelja "osme umjetnosti" i članova spomenute sekcije.

Po tradiciji ta sekcija dodjeljuje diplome (Special Mention) mladim autorima ili debitantima za uspješan ulazak u svijet animacije. Ove godine dodjeljene su dvije ravnopravne diplome. Drugu je dobila Snežana Spasojević (Srbija i Crna Gora) za film "Flying Fishes".

U obrazloženju nagrade se kaže kako je film "Sub Rosa, produkcije "Zagreb film", autora Katje i Nikole Šimunića, izvanredan umjetnički doživljaj.

"Grafičko oblikovanje filma temelji na muzičkoj ostavštini kompozitorke Dore Pejačević, na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće. Kroz neograničene mogućnosti umjetnosti animacije, autori su prikazali, ne pokušaj već i konačne rezultate napora da se otkrije ono što je u glazbi uvijek skriveno - Sub Rosa", ističe se u obrazloženju nagrade.

Nagradu Grand Prix festivala , u oba natjecateljska programa, međunarodnom i domaćem, međunarodni žiri, kojim je predsjedavao njemačko- američki filmski djelatnik Ronald Holoway, dodjelio je Hye Jung Um-u iz Južne Koreje za film "Dome slatki dome" ( "Home Sweet home").

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙