FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: Još jedna pobjeda 'suverenista' na lokalnim izborima

PODGORICA, 23. svibnja 2005. (Hina) - Tzv. suverenistički blok u CrnojGori odnio je još jednu značajnu pobjedu, osvojivši u nedjelju naizvanrednim lokalnim izborima u Budvi apsolutnu većinu, prenose uponedjeljak crnogorski mediji.
PODGORICA, 23. svibnja 2005. (Hina) - Tzv. suverenistički blok u Crnoj Gori odnio je još jednu značajnu pobjedu, osvojivši u nedjelju na izvanrednim lokalnim izborima u Budvi apsolutnu većinu, prenose u ponedjeljak crnogorski mediji.

Vladajuća crnogorska koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) osvojila je u Budvi apsolutnu vlast, dok je njihov kandidat za gradonačelnika Rajko Kuljača novi predsjednik općine.

Prema prvim neslužbenim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju, koalicija DPS-SDP osvojila je 19, a koalicija prosrpskih stranaka 11 mandata u lokalnom parlamentu. Po jedan mandat dobili su liberali i Šešeljevi radikali.

Prosrpske stranke, potpomognute liberalima, u Budvi su držale vlast posljednje tri godine, pa je, nakon Tivta, Kotora, Žabljaka i Nikšića, suverenistički blok odnio još jednu značajnu pobjedu. To će, smatraju analitičari, imati veliki odjek u pripremama za referendum na kojem će se građani Crne Gore, početkom iduće godine, izjasniti o državno-pravnom statusu zemlje.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić ocijenio je da je pobjeda vladajuće koalicije u Budvi "snažna najava neminovnosti referenduma i njegovih rezultata".

Prema Krivokapićevim riječima, birači su kaznili oporbu koja je protiv Crne Gore.

"Za crnogorsku oporbu, očigledno su najopasniji demokracija i izgradnja demokratske Crne Gore. Što je Crna Gora demokratičnija i otvorenija, to oporba sve lošije prolazi", ocijenio je Krivokapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙