FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najlošije poslovanje Mitsubishija od njegova osnutka

TOKIO, 23. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Japanski Mitsubishi Motors uponedjeljak je izvijestio o najgorem ikad zabilježenom gubitku usvojoj povijesti, u visini 474,8 milijardi jena ili 4,4 milijardedolara u prošloj fiskalnoj godini koja je završila krajem ožujka.
TOKIO, 23. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Japanski Mitsubishi Motors u ponedjeljak je izvijestio o najgorem ikad zabilježenom gubitku u svojoj povijesti, u visini 474,8 milijardi jena ili 4,4 milijarde dolara u prošloj fiskalnoj godini koja je završila krajem ožujka.

Prodaja njegovih vozila na japanskom tržištu prošle je godine potonula nakon što je kompanija priznala da je sustavno godinama prikrivala greške na dijelovima automobila u nastojanju da izbjegne skupe opozive vozila. Šest izvršnih direktora kompanije uhićeno je u vezi s tim prikrivanjima.

Prodaja Mitsubishija smanjena je 15,8 posto, na 2.100 milijardi jena, a na globalnom tržištu za 12,4 posto, na 1,32 milijuna automobila.

Taj japanski proizvođač vozila provodi reorganizaciju na razini cijele skupine, koja uključuje Mitsubishi Corp i Bank of Tokyo-Mitsubishi, dajući financijsku podršku posrnuloj kompaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙