FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum Microsofta i Toshibe o međusobnom priznavanju licenci

TOKIO, 13. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Microsoft i Toshiba Corp.postigli su sporazum o međusobnom priznavanju licenci, najnovijemnačinu na koji globalne tehnološke kompanije ubrzavaju razvojproizvoda izbjegavajući kršenja patenata.
TOKIO, 13. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Microsoft i Toshiba Corp. postigli su sporazum o međusobnom priznavanju licenci, najnovijem načinu na koji globalne tehnološke kompanije ubrzavaju razvoj proizvoda izbjegavajući kršenja patenata.

Sporazum omogućuje Microsoftu, najvećoj svjetskoj softver kompaniji i Toshibi, trećem po veličini na svijetu proizvođaču kompjutera i notebook-ova međusobno korištenje patenata za računala i digitalnu elektroničku tehnologiju, rekao je glasnogovornik Microsofta u Japanu.

Microsoft već ima sklopljene sporazume o međusobnom priznavanju licenci sa Sun Microsystems Inc., Siemensom i SAP-om, a ovo je prvi takav sporazum s jednim japanskom elektroničkim proizvođačem, rekao je.

Toshiba je istaknula da će se sporazumom eliminirati dugački pregovori i troškovi otkupa patenata u slučajevima uzajamnog korištenja tehnologija. Obje kompanije odbile su govoriti o financijskom dijelu sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙