FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Narančaste marame indijskih parlamentaraca crvena krpa za čuvare Knesseta

JERUZALEM , 22. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Pripadnici snagasigurnosti u izraelskom parlamentu (Knessetu) zaplijenili sunarančaste marame što su ih kao poklon domaćinima donijeli indijskipolitičari, izvijestio je u nedjelju izraelski vojni radio.
JERUZALEM , 22. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Pripadnici snaga sigurnosti u izraelskom parlamentu (Knessetu) zaplijenili su narančaste marame što su ih kao poklon domaćinima donijeli indijski političari, izvijestio je u nedjelju izraelski vojni radio.

Policajci su marame zaplijenili strahujući da bi se one mogle zloupotrijebiti u političke svrhe, budući da narančastu boju u Izraelu koriste desno orijentirani političari kao simbol njihova neslaganja s povlačenjem iz pojasa Gaze.

"Vrlo sam razočaran", rekao je Vijay Jolly iz državne skupštine Delhi i član stranke Bharatiya Janata čija je stranačka boja - boja šafrana. "Potez redara bio je potpuno smiješan", rekao je Jolly za radio. Marame su vraćene indijskim parlamentarcima po završetku njihova posjeta Knessetu.

Glasnogovornik izraelskog parlamenta izjavio je kako redarima nisu dane specifične instrukcije o zapljeni marama.

Izraelska vlada u kolovozu planira odreći se 25 naselja u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali. Protivnici te vladine odluke odijevaju se u odjeću narančaste boje te tijekom prosvjeda ističu narančaste zastave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙