FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijske žene zamjenjuju sari suknjom i hlačama

NEW DELHI, 21. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Indijke sve više napuštajutradicionalnu odjeću i odijevaju suknju i hlače kao na Zapadu, zbogčega je njihova prodaja porasla za 27 posto u zadnjih godinu dana,tvrdi se u nacionalnom istraživanju trgovaca maloprodaje.
NEW DELHI, 21. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Indijke sve više napuštaju tradicionalnu odjeću i odijevaju suknju i hlače kao na Zapadu, zbog čega je njihova prodaja porasla za 27 posto u zadnjih godinu dana, tvrdi se u nacionalnom istraživanju trgovaca maloprodaje.

"Budući da sve više žena izlazi iz kuće zbog posla, prodaja suknji i hlača, posebice poznate marke, porasla je za 27 posto", navodi se u istraživanju koje je objavio nakladnik Images Multimedia.

"Utjecaj Zapada je sve veći jer ljudi gledaju televiziju i filmove i prilagođavaju svoj način odijevanja suvremenim trendovima", rekao je direktor Images Multimedie R.S. Roy, primjećujući da žene, kao i muškarci, sve više novca troše za odjeću "s potpisom". "Najčešće su kupci djevojke od 18 do 25 godina", dodao je.

Žene u Indiji obično nose sari, plašt omotan oko tijela koji pokriva i glavu, a muškarci shalwar kameez, dugu tuniku i hlače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙