FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barnier: Izvući ćemo francuske taoce iz Iraka

MULHOUSE , 21. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Iznimno su teške okolnostiu Iraku, gdje su u siječnju oteti francuska novinarka Florence Aubenasi njezin irački vozač i vodič Husein Hanoun, no "mi ćemo ih odandeizvući", rekao je u subotu navečer u Mulhouseu, na istoku Francuske,šef francuske diplomacije Michel Barnier.
MULHOUSE , 21. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Iznimno su teške okolnosti u Iraku, gdje su u siječnju oteti francuska novinarka Florence Aubenas i njezin irački vozač i vodič Husein Hanoun, no "mi ćemo ih odande izvući", rekao je u subotu navečer u Mulhouseu, na istoku Francuske, šef francuske diplomacije Michel Barnier.

"Izvući ćemo ih odande onako kako smo izvukli i francuske novinare Georgesa Malbrunota i Christiana Chesnota", rekao je Barnier odgovarajući na pitanja novinara u sklopu rasprave o referendumu o europskom ustavu koja će se u Francuskoj održati 29. svibnja.

"Okolnosti u Iraku vrlo su teške. No, unatoč tomu nastavit ćemo i dalje s našim naporima. Po povratku u Pariz održat ćemo sastanak kabineta i razgovarati o tome pitanju kao i svakoga dana", rekao je ministar prisutnim novinarima.

Christian Chesnot, novinar francuske tv-postaje RFI i novinar lista Le Figaro Georges Malbrunot, oteti su 20 kolovoza prošle godine, a oslobođeni su 21. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙