FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posljednji nastavak "Zvjezdanih ratova" u prvom danu zaradio rekordnih 50 milijuna dolara

LOS ANGELES, 21. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Posljednji nastavak"Zvjezdanih ratova" zaradio je tijekom prva 24 sata prikazivanja usjevernoameričkim kinodvoranama 50 milijuna dolara, što je najvećazarada u povijesti ostvarena u jednom danu, objavio je u petak filmskistudio 20. Century Fox.
LOS ANGELES, 21. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Posljednji nastavak "Zvjezdanih ratova" zaradio je tijekom prva 24 sata prikazivanja u sjevernoameričkim kinodvoranama 50 milijuna dolara, što je najveća zarada u povijesti ostvarena u jednom danu, objavio je u petak filmski studio 20. Century Fox.

"Zvjezdani ratovi: Epizoda III. - Osveta Sitha" time je nadmašila prošlogodišnji rekord "Spidermana 2" koji je prvoga dana zaradio 40,4 milijuna dolara, kao i "Shreka 2" koji je dosad s 44,8 milijuna dolara bio rekorder po zaradi u jednom danu.

Ogromno zanimanje publike film može zahvaliti povoljnim kritikama u odnosu na prethodna dva nastavka, pomno razrađenoj marketinškoj strategiji i masovnom iščekivanju velikog finala sage Georgea Lucasa u kojem će se razotkriti tajna postanka glavnog negativca Dartha Vadera.

Dosad najveću zaradu u seriji ostvarila je "Epizoda I. - Fantomska prijetnja" s više od 922 milijuna dolara na kinoblagajnama širom svijeta. Svih dosadašnjih pet epizoda ukupno je zaradilo 3,8 milijardi dolara.

Osim SAD-a i Kanade, "Osveta Sitha" ovoga se vikenda počinje prikazivati u još 104 zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙