FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija: Berisha ponovno na čelu Demokratske stranke

TIRANA,25 travnja 2005.(Hina) - Vodeća oporbena stranka u Albaniji,Demokratska stranka, u nedjelju navečer je po četvrti put izabralaSalija Berishu za svoga predsjednika.
TIRANA,25 travnja 2005.(Hina) - Vodeća oporbena stranka u Albaniji, Demokratska stranka, u nedjelju navečer je po četvrti put izabrala Salija Berishu za svoga predsjednika.

Nekadašnji albanski predsjednik, Sali Berisha je izabran na kraju dvodnevnog zasjedanja nacionalne skupštine stranke. On je bio jedini kandidat za tu dužnost, javili su mediji u Tirani.

Na kongresu su izabrani i novi članovi Nacionalnog vijeća stranke, a razmotren je i program za predstojeće izbore.

Berisha je nakon izbora kazao kako će voditi demokrate na temelju programa koji predviđa smanjenje poreza, povećanje zaposlenosti i investicija i ubrzavanje integracije zemlje u Europsku uniju.

Očekuje se da će albanski predsjednik Alfred Moisiu u ponedjeljak objaviti datum održavanja parlamentarnih izbora koji bi se trebali održati u srpnju.

Berisha je bio prvi albanski predsjednik koji je izabran na izborima 1992. godine, a ponovo je izabran na tu dužnost 1997. godine.

U Albaniji su od 1997. godine na vlasti socijalisti koji su pobijedili i na izborima 2001. godine.

Nacionalna skupština Demokratske stranke proglasila je i službeno Berishu za svog kandidata za premijera na izborima koji će se najverojatnije održati početkom srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙