FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITM prodaje trgovačke lance Spar i Netto

PARIZ, 28. travnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski distributer ITMEntreprises povlači se s njemačkog tržišta prodajom veleprodajnogtrgovačkog centra Spar i diskontnog lanca supermarketa Netto njemačkojtvrtki Edeka, objavila je Edeka.
PARIZ, 28. travnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski distributer ITM Entreprises povlači se s njemačkog tržišta prodajom veleprodajnog trgovačkog centra Spar i diskontnog lanca supermarketa Netto njemačkoj tvrtki Edeka, objavila je Edeka.

Istovremeno, ITM, Edeka i španjolski Eroski udružit će snage kako bi stvorili najveću europsku grupu za distribuciju hrane, priopćila je Edeka bez otkrivanja detalja.

Edeka, koja ima godišnji prihod nešto iznad 31 milijardu eura i 200.000 radnika diljem svijeta, priopćila je da je kupila sve Spar trgovine koje su poslovale s gubicima i lanac supermarketa Netto za iznos koji nije željela objaviti.

To znači povlačenje ITM Entreprises s njemačkog tržišta na koje je ušao 1997. kupnjom Spara. Od tada je francuski gigant bezuspješno potrošio oko milijardu eura pokušavajući promijeniti njegovo poslovanje .

Spar je prošle godine, zbog jake konkurencije velikih diskontnih trgovina Aldi i Lidl i slabe potražnje kupaca, zabilježio neto gubitak od 47 milijuna eura. Kupnjom Spara, Edeka očekuje rast svojih prihoda za nešto manje od 7 milijardi eura na oko 38 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙