FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ne radi se na ukidanju poticaja na stambenu štednju

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Ne radi se na ukidanju poticaja nastambenu štednju
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Ne radi se na ukidanju poticaja na stambenu štednju

HINA - Financijski servis

Ministarstvo financija radi na unaprjeđenju sustava stambene štednje u Republici Hrvatskoj i boljem korištenju državnih poticajnih sredstava za tu namjenu, a ne na ukidanju poticaja na stambenu štednju, istaknuli su danas iz tog ministarstva.

Ministarstvo je priopćenjem reagiralo na napis u današnjem "Jutarnjem listu" o mogućnostima ukidanja poticaja za stambenu štednju, opovrgavajući da se radi na ukidanju državnih poticaja.

Ujedno se naglašava da se Ministarstvo financija ne protivi uvođenju sustava međufinanciranja u rad stambenih štedionica (odobravanje kredita štedišama prije isteka ugovorenog roka štednje). Tome, kažu, treba prethoditi analiza sustava stambene štednje koju će napraviti Ministarstvo, kako bi se vidjelo gdje postoje mogućnosti za njegovo unaprjeđenje i bolje korištenje raspoloživih fondova u stambenim štedionicama.

Nakon analize bi na jesen mogao uslijediti prijedlog mogućih izmjena sustava stambene štednje s ciljem poboljšanja, objavljeno je iz iz Ministarstva.

Također se dodaje da je Ministarstvo financija otvoreno za suradnju sa stambenim štedionicama na unapređenju sustava stambene štednje.

Na okruglom stolu o utjecaju stambene štednje na gospodarstvo i državni proračun, održanom jučer u Hrvatskoj gospodarskoj komori, sudjelovali su, uz pomoćnika ministra financija iz Uprave za financijski sustav Antu Samodola, i predstavnici svih četiriju stambenih štedionica, HGK i drugi, među kojima i potpredsjednik Europske udruge stambenih štedionica te posebni opunomoćenik UN-a za pitanja stanovanja i financiranja stambenih potreba Herbert Pfeiffer.

Predstavnici svih četirju štedionice - Prve stambene štedionice, Raiffeisen stambene štedionice, Wuestenrot stambene štedionice i PBZ stambene štedionice - također su danas istaknuli kako na jučerašnjem okruglom stolu u HGK nije bilo govora o ukidanju državnih poticaja na štednju, već o izmjenama u sustavu, uključujući i uvođenju međufinanciranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙