FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja HCR-a i Središta za uklanjanje posljedica katastrofe

SISAK, 19. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje(HCR), vladina ustanova za humanitarno razminiranje u Hrvatskoj sasjedištem u Sisku, i Regionalno središte za pružanje pomoći iuklanjanje posljedica katastrofa, državna ustanova za otklanjanjekatastrofa sa sjedištem u Divuljama, potpisali su danas Ugovor oposlovnoj suradnji.
SISAK, 19. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR), vladina ustanova za humanitarno razminiranje u Hrvatskoj sa sjedištem u Sisku, i Regionalno središte za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa, državna ustanova za otklanjanje katastrofa sa sjedištem u Divuljama, potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnji.

Na temelju ugovora dvije će državne javne ustanove, srodnih općekorisnih djelatnosti, usko surađivati na zajedničkim projektima zaštite i spašavanja, te uklanjanja posljedica nesreća i katastrofa.

Ugovor o poslovnoj suradnji zajednički su potpisali zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić i ravnatelj Regionalnog središta za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa iz Divulja Ranko Britvić.

Ugovorom je, prema riječima potpisnika, dogovorena suradnja na područjima istraživanja tržišta znanja i obrazovanja, organiziranja raznih vrsta seminara, tečajeva i pokaznih vježbi od zajedničkog interesa, pružanja poslovnih, organizacijskih i tehnoloških usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti, kao i redovita razmjena poslovno zanimljivih informacija o mogućnostima unaprjeđenja međusobne poslovne suradnje.

Ivanušić je u ime HCR-a istaknuo da je taj Centar do sada razminirao sve protupožarne smjerove i putove koji su prioritet Hrvatske vatrogasne zajednice, MUP-a, Ministarstva obrane, drugih tijela hrvatske države, te regionalne i lokalne zajednice.

Naglasio je da će se međusobna suradnja posebno zasnivati na vatrozaštiti područja Dalmacije u kojoj je minski sumnjiv prostor od oko 200 četvornih kilometara, od čega je polovica pod šumom. HCR će Regionalnom središtu dati podatke o minskim poljima na CD-ima i surađivat će na vatrozaštiti jadranske obale i otoka, rekao je Ivanušić.

Ravnatelj regionalnog središta u Divuljama Ranko Britvić istaknuo je zajedničku korist i prednosti međusobne suradnje, najavivši da će to središte biti dostojan partner svjetski poznatom HCR-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙