FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 11. obljetnica smrti Stjepana Sulimanca Štefine

PITOMAČA, 18. svibnja 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjemsvijeća na grobu Stjepana Sulimanca Štefine na mjesnom groblju uTurnašici kod Pitomače danas je obilježena 11. obljetnica smrti prvogpredsjedatelja i prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora i toga pučkogtribuna.
PITOMAČA, 18. svibnja 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Stjepana Sulimanca Štefine na mjesnom groblju u Turnašici kod Pitomače danas je obilježena 11. obljetnica smrti prvog predsjedatelja i prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora i toga pučkog tribuna.

Vijence su položili izaslanici predsjednika Sabora potpredsjednik Luka Bebić i saborski zastupnik Josip Đakić.

Nakon polaganja vijenaca u župnoj crkvi Presvetog Trojstva služena je misa zadušnica.

Stjepan Sulimanac rodio se 1915. u Turnašici. Drugi svjetski rat dočekao je kao dužnosnik HSS-a u Virovitičkom kotaru. Nakon rata nastavlja djelovati za HSS pa su ga komunističke vlasti osudile na devet godina robije. Osuđen je još jedanput na dvije godine zbog knjige "Temelj ljudske pravde", objavljene u Beču godine 1971.

Sulimanac je od 1990. bio član HDZ-a, a kao najstariji zastupnik 30. svibnja 1990. otvorio je osnivačku sjednicu višestranačkog Hrvatskog sabora, kojom je i predsjedao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙