FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HB: položeni vijenci na 7. obljetnicu smrti Gojka Šuška

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - U povodu 7. obljetnice smrti GojkaŠuška, dugogodišnjega hrvatskog ministra obrane, danas je izaslanstvoHrvatskog bloka - pokreta za modernu Hrvatsku položilo vijenac izapalilo svijeće na njegovu grobu, priopćeno je iz Hrvatskog bloka.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - U povodu 7. obljetnice smrti Gojka Šuška, dugogodišnjega hrvatskog ministra obrane, danas je izaslanstvo Hrvatskog bloka - pokreta za modernu Hrvatsku položilo vijenac i zapalilo svijeće na njegovu grobu, priopćeno je iz Hrvatskog bloka.

Gojko Šušak umro je 3. svibnja 1998. nakon teške bolesti. Bio je ratni ministar obrane i najbliži suradnik prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Šušak je rođen 1945. u Širokom Brijegu, a od 1969. do povratka u Hrvatsku živio je u Kanadi. Nakon prvih slobodnih izbora u Hrvatskoj 1990. postao je članom hrvatske Vlade. Od 1990. do 1991. bio je ministar iseljeništva i zamjenik ministra obrane, a 1991. imenovan je ministrom obrane. Na toj dužnosti ostao je do smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙