FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Granata bačena na Busha u Gruziji bila je aktivirana

TBILISSI, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Granata bačena u pravcupozornice na kojoj se nalazio George Bush i njegov gruzijski kolegaMihail Saakašvili u Tbilissiju 10. svibnja, ispred zbijene gomile,bila je aktivirana i predstavljala je opasnost za američkogpredsjednika, izjavio je u srijedu predstavnik FBI-ja.
TBILISSI, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Granata bačena u pravcu pozornice na kojoj se nalazio George Bush i njegov gruzijski kolega Mihail Saakašvili u Tbilissiju 10. svibnja, ispred zbijene gomile, bila je aktivirana i predstavljala je opasnost za američkog predsjednika, izjavio je u srijedu predstavnik FBI-ja.

Dan nakon incidenta Bijela kuća je objavila da život američkog predsjednika nije ni u jednom trenutku bio u opasnosti u Tbilissiju.

Taj čin "predstavljao je stvarnu prijetnju za zdravlje i dobrobit dvojice predsjednika i gomile prisutnih Gruzijaca", izjavio je predstavnik FBI-a Bryan Pharman u Tbilissiju na novinskoj konferenciji u gruzijskom ministarstvu unutarnjih poslova.

"Prema istrazi ta je granata bila aktivirana ali jednostavno nije uspjela eksplodirati" zbog "presporog rada sustava za paljenje", otkrio je on.

Nagrada od 11 tisuća dolara obećana je za svaku obavijest koja bi dovela do uhićenja osobe koja je bacila granatu, istaknuo je Pharman, ujedno diplomat u američkom veleposlanstvu u Tbilissiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙