FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novačka- Granata ispaljena paljenjem korova

KOPRIVNICA, 25. travnja 2005. (Hina) - Paljenjem korova u jami,udaljenoj oko 450 metara od obiteljske kuće Marije Mehkek uprekodravskom selu Novačka, prošle je subote aktivirana više godinazaostala topovska granata, koja je zatim probila krovište kuće.
KOPRIVNICA, 25. travnja 2005. (Hina) - Paljenjem korova u jami, udaljenoj oko 450 metara od obiteljske kuće Marije Mehkek u prekodravskom selu Novačka, prošle je subote aktivirana više godina zaostala topovska granata, koja je zatim probila krovište kuće.

Po svemu sudeći topovska granata, bez eksplozivnog punjenja i upaljača, sama se ispalila toplinskom energijom iz jame veličine oko 10 četvornih metara, dubokoj metar, do metar i pol, kada je vlasnik zemljišta u njoj spaljivao biljni otpad. Od ispaljivanja granate nitko nije stradao, jedino je oštećeno krovište, a šteta se procjenjuje na oko 2000 kuna.

Tajnu ispaljivanja granate danas su otkrili djelatnici koprivničko-križevačke Policijske uprave koji su s vještacima Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" MUP-a Hrvatske nastavili očevid na mjestu događaja.

Pretpostavlja se da je granata ležala na tom mjestu više godina, možda čak iz Drugog svjetskog rata. Zbog toga će policija ovih dana temeljito istražiti okolno zemljište ne bi li možda otkrila i druge zaostale eksplozivne naprave, kaže se u današnjem priopćenju koprivničko-križevačke Policijske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙