FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Sljeme ne može dobiti državna jamstva jer je u privatnom vlasništvu

ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas uSaboru da se osobno solidarizira s radnicima Sljemena koji već 21. danprosvjeduju na Markovu trgu, ali Vlada toj tvrtki ne može izdatidržavna jamstva jer je u privatnom vlasništvu.
ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas u Saboru da se osobno solidarizira s radnicima Sljemena koji već 21. dan prosvjeduju na Markovu trgu, ali Vlada toj tvrtki ne može izdati državna jamstva jer je u privatnom vlasništvu.

"Ne možemo dati jamstvo za privatno vlasništvo, to niste radili vi (bivša vlast), pa ne možemo ni mi", poručio je Sanader HNS-ovcu Antunu Kapraljeviću, kojega je zanimalo kako Vlada namjerava pomoći radnicima Sljemena i njihovu poduzeću.

Premijer je izvijestio da je Vlada, odnosno njezin Ured za socijalno partnerstvo, u stalnom kontaktu sa sindikatom i traži rješenje kako pomoći radnicima koji, tvrdi, prosvjeduju jer vlasnik Sljemena, tvrtka Finagra, ne ispunjava svoje obveze.

"Želite li da amnestiramo Finagru, taj film Finagra neće gledati", poručio je Kapraljeviću.

Sanader je rekao da je već drugi ili treći dan prosvjeda posjetio radnike na Markovu trgu, ali to nije dao u medije kako se ne bi protumačilo kao kupovanje predizbornih bodova, već ih je htio saslušati.

Kapraljeviću je poručio i da o uzrocima problema u Sljemenu priupita svoje partnere u bivšoj koalicijskoj vlasti jer je, kako je rekao, Finagra stekla vlasništvo u Sljemenu u doba bivše vlasti.

Nezadovoljan odgovorom, Kapraljević je kazao da Sljeme očito nema "svece zaštitnike" u liku svetog Ivana (Šuker) za Goričanku, svetog Branimira (Glavaš) za Valpovo, te svetog Miomira (Žužul) za Imostroj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙