FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno prekinuto čitanje presude Hodorkovskom, nastavak u četvrtak

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Čitanje presude u objedinjenomslučaju protiv bivšeg direktora ruske naftne tvrtke Jukos MihailaHodorkovskog, njegova bliskog suradnika Platona Lebedeva i bivšegglavnog direktora tvrtke Volna Andreja Krajnova, koje traje već tridana, ponovno je prekinuto u srijedu i nastavit će se u četvrtak.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Čitanje presude u objedinjenom slučaju protiv bivšeg direktora ruske naftne tvrtke Jukos Mihaila Hodorkovskog, njegova bliskog suradnika Platona Lebedeva i bivšeg glavnog direktora tvrtke Volna Andreja Krajnova, koje traje već tri dana, ponovno je prekinuto u srijedu i nastavit će se u četvrtak.

Moskovski sud je de facto već utvrdio krivicu Hodorkovskog i Lebedeva za većinu od 11 točaka optužnice.

Međutim, sud još mora završiti iznošenje svih dokaza i dati svoje pravno tumačenje prije nego izrekne kaznu.

Sutkinja Irina Kolesnikova odlučila je pročitati cijeli tekst, a ne samo zaključke presude, tako da bi čitanje presude moglo potrajati danima, a pogotovo zato što su suci odlučili da sjednice traju samo do ranog poslijepodneva.

Hodorkovski i Lebedev optuženi su za prijevaru, pronevjeru i utaju poreza, čime su državu, tvrdi optužba, oštetili za gotovo milijardu američkih dolara, a optuženi su i za udruživanje u zločinačku organizaciju. Krajnova optužnica tereti za prijevaru.

Tužiteljstvo traži za Hodorkovskog i Lebedeva zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina, dok za Krajnova traži uvjetnu kaznu zatvora od 5 i pol godina budući da je djelomično priznao krivnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙