FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: Afričko gospodarstvo ispod potencijala

ABUJA, 18. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Afrička gospodarska izvedbaznačajno je ispod svoga potencijala, kazao je čelnik Međunarodnogmonetarnog fonda (MMF) Rodrigo Rato na simpoziju održanom u sklopuredovnog godišnjeg sastanka Afričke razvojne banke (ADB).
ABUJA, 18. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Afrička gospodarska izvedba značajno je ispod svoga potencijala, kazao je čelnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Rodrigo Rato na simpoziju održanom u sklopu redovnog godišnjeg sastanka Afričke razvojne banke (ADB).

Rato je kazao da je uloga MMF-a da pomogne dovesti kontinent na put bržeg rasta, insistirajući kako se treba pozabaviti nedovoljnim rastom želi li se poboljšati životni standard afričkog naroda.

Ponovio je sudionicima toga sastanka da će MMF nastaviti podupirati afrička nastojanja za stvaranje okruženja koje će voditi rastu i razvoju, poboljšanju životnog standarda i smanjenju siromaštva.

U svojem uvodnom govoru predsjednik ADB-a Ommar Kabbaj kazao je da podsaharska Afrika zaostaje u postignutom napretku prema ostvarivanju Milenijskih razvojnih ciljeva, tj. niza ciljeva usvojenih u Africi na samitu UN-a 2000., usmjerenih prepolovljivanju gladi i siromaštva na tom kontinentu do 2015.

Premda su neke zemlje postigle napredak u smanjenju siromaštva i gladi, ukupan udio ljudi koji žive ispod granice siromaštva u podsaharskoj Africi nije se puno promijenio u posljednjih deset godina, a procjenjuje se da nekih 46 posto ulazi u tu kategoriju, kazao je Kabbaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙