FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ljubičić na 58. sastanku Svjetske zdravstvene skupštine

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalneskrbi Neven Ljubičić sudjeluje na zasjedanju 58. Svjetske zdravsteneskupštine od 16. do 25. svibnja 2005. u Ženevi koja je ove godineposvećena zdravlju majki i djece, priopćeno je u utorak izministarstva.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić sudjeluje na zasjedanju 58. Svjetske zdravstene skupštine od 16. do 25. svibnja 2005. u Ženevi koja je ove godine posvećena zdravlju majki i djece, priopćeno je u utorak iz ministarstva.

U svojem izlaganju ministar Ljubičić je istaknuo da Hrvatska kao potpisnica Milenijskih razvojnih ciljeva i Konvencije o pravima djeteta, posvećuje osobitu pozornost smanjenju smrtnosti majki i djece te ulaže u poboljšanje zdravstvene skrbi i odgovarajućih službi za njihovu skrb, kaže se u priopćenju.

S obzirom na nepovoljne demografske trendove, a osobito na pad stope nataliteta u posljednjem desetljeću, hrvatska je vlada poduzela niz mjera zdravstene i socijalne politike radi zaštite zdravlja majki i djece. Nadalje, naglasio je, jedan od prioriteta hrvatskog zdravstvenog sustava postizanje je najviših standarda u zaštiti majki i djece.

Na marginama zasjedanja ministar Ljubičić sastao se s Marcom Danzonom, direktorom Regionalnog ureda WHO za Europu i s njime razgovarao o dosadašnjoj suradnji i njezinu nastavku, posebno u vezi s mogućim otvaranjem novih centara za okoliš i medicinu rada u Zagrebu te predstojećeg simpozija o reformi zdravstvenog osiguranja koji će se održati u Dubrovniku u lipnju ove godine.

Ministar Ljubičić sastao se i s makedonskim ministrom zdravstva Vladimirom Dimovim i s njime razgovarao o bilateralnom ugovoru o suradnji na području zdravstva i medicine, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙