FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švicarska: U prosvjedima na 1. svibnja troje ranjenih i nekoliko desetaka uhićenja

LUZERN, 1. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Tri prosvjednika ekstremnedesnice ranjena su u pucnjavi gumenim mecima, a pedesetak ih jeprivela policija u nedjelju u Švicarskoj u sukobima u okviru prosvjedatijekom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, priopćeno je izpolicijskog izvora.
LUZERN, 1. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Tri prosvjednika ekstremne desnice ranjena su u pucnjavi gumenim mecima, a pedesetak ih je privela policija u nedjelju u Švicarskoj u sukobima u okviru prosvjeda tijekom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, priopćeno je iz policijskog izvora.

U Soleureu, na sjeveru zemlje, policija je koristila gumene metke protiv skupine od stotinjak desničarskih ekstremista. Tri osobe su ranjene u pucnjavi a tridesetak uhićeno, istaknula je policija.

U Luzernu, 25 militanatnih desničara uhićeno je dok su sudjelovali u nedozvoljenom prosvjedu u okviru proslave 1. svibnja, prenijela je švicarska telegrafska agencija.

Prosvjed je organizirala "regionalna antifašistička mreža" negodujući protiv zabrane prosvjeda nametnute Stranci švicarskih nacionalista. Mjesne vlasti zabranile su prosvjed iz sigurnosnih razloga i dale na znanje da neće tolerirati nikakvo okupljanje, ni ljevice ni desnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙