FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

De Niro otvara u Rimu očevu izložbu

RIM, 16. svibnja 2005. (Hina) - Glumac Robert de Niro u ponedjeljak jeu Rimu otvorio umjetničku izložbu svog pokojnog oca, Roberta de NiraSr., koja će se do 30. srpnja moći vidjeti u novoj umjetničkojgaleriji u samom srcu grada.
RIM, 16. svibnja 2005. (Hina) - Glumac Robert de Niro u ponedjeljak je u Rimu otvorio umjetničku izložbu svog pokojnog oca, Roberta de Nira Sr., koja će se do 30. srpnja moći vidjeti u novoj umjetničkoj galeriji u samom srcu grada.

Galleria delle Esposizioni Benucci ugostila je djela starijeg de Nira, (1922.1993), kojeg kritičari opisuju kao pjesnika, kipara i umjetnika koji je tijekom poslijeratnog razdoblja postao poznat po "dinamičkim slikama bogatih boja koje su na ljupki način sintetizirale modernu apstrakciju s tradicionalnim kompozicijama i formalnim temama".

De Niro se 1942. godine oženio umjetnicom Virginiom Admiral, nakon čega se par preselio u umjetničku četvrt New Yorka, Greenwich Village, provodeći vrijeme u slikanju i druženju s krugom prijatelja među kojima su bili pisci Anais Nin, Henry Miller i Tennesee Williams.

U Rim je mlađi de Niro stigao u pratnji svoje holivudske partnerice Meryl Streep s kojom je glumio u Lovcu na jelene (1978) i Zaljubljivanju (1984).

Uoči otvaranja izložbe de Niro se na ručku sastao s rimskim gradonačelnikom Walterom Veltronijem.

De Niro je talijanskog podrijetla, ali je nedavno razbjesnio američke Talijane jer je posudio svoj glas u crtanom filmu Priča o morskim psima. U crtiću morski psi govore kao talijanski mafijaši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙