FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bill Gates dao 450 milijuna USD za medicinska istraživanja

ŽENEVA, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bill Gates, najbogatiji čovjeku svijetu, najavio je u ponedjeljak da će dati 450 milijuna dolara zamedicinsko istraživanje u svijetu, napose za proizvodnju idistribuciju cjepiva protiv bolesti koje svake godine ubijaju milijuneljudi.
ŽENEVA, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bill Gates, najbogatiji čovjek u svijetu, najavio je u ponedjeljak da će dati 450 milijuna dolara za medicinsko istraživanje u svijetu, napose za proizvodnju i distribuciju cjepiva protiv bolesti koje svake godine ubijaju milijune ljudi.

U prigodi otvorenja godišnje skupštine Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Ženevi, utemeljitelj Microsofta najavio je da će više nego udvostručiti svoj udio u inicijativi "Veliki izazovi za svjetsko zdravstvo" koja je pokrenuta 2003. za suzbijanje bolesti koje uglavnom pogađaju siromašne zemlje.

Zaklada Billa i Melinde Gates, humanitarna udruga predsjednika Microsofta, dosad je u tom projektu sudjelovala s 200 milijuna dolara.

Milijarder se zaprepastio nad činjenicom da više od stoljeća nakon otkrića uzročnika tuberkuloze i malarije još nema cjepiva protiv tih bolesti.

Gates je podsjetio da svake godine više od milijun djece umire od bolesti za koje postoji cjepivo, poput rubeole, difterije, tetanusa i hepatitisa B.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙