FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ujedinjena Europa nemoguća bez demokratske Bjelorusije (Adamkus)

VARŠAVA, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - U potpunosti otvorena idemokratska Europa postat će stvarnost tek kada ne bude totalitarnogrežima u Bjelorusiji, izjavio je u ponedjeljak litavski predsjednikValdas Adamkus na 3. susretu na vrhu Vijeća Europe u Varšavi.
VARŠAVA, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - U potpunosti otvorena i demokratska Europa postat će stvarnost tek kada ne bude totalitarnog režima u Bjelorusiji, izjavio je u ponedjeljak litavski predsjednik Valdas Adamkus na 3. susretu na vrhu Vijeća Europe u Varšavi.

"Susjed Litve i dalje je siva zona na karti europskih demokracija", istaknuo je Adamkus pred visokim dužnosnicima 46 država članica te organizacije koji su se okupili na prvoj općoj sjednici pod nazivom "Europsko jedinstvo, europske vrijednosti".

"Jedna zemlja nije nazočna na ovom skupu. Njezini građani priznaju vrijednosti" koje zagovara Vijeće Europe, "ali im je uskraćena mogućnost da ih žive", rekao je Adamkus.

"Režim Aleksandra Lukašenka udaljuje bjeloruski nador od obitelji slobodnih europskih naroda, kao i od demokratskih vrijednosti", dodao je litavski predsjednik.

Treći summit Vijeća Europe počeo je u ponedjeljak u Varšavi u nazočnosti 35. šefova država i vlada, dvaju dopredsjednika vlade i sedam ministara vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙