FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šri Lanki počleo summit donatora žrtvama tsunamija

KANDY, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednica Šri Lanke ShandrikaKuamratunga otvorila je u ponedjeljak summit donatora koji bi trebaoriješiti pitanje koordiniranja bilateralne i multilateralne pomoćiotoku koji je stradao nakon tsunamije od 26. prosinca prošle godine.
KANDY, 16. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednica Šri Lanke Shandrika Kuamratunga otvorila je u ponedjeljak summit donatora koji bi trebao riješiti pitanje koordiniranja bilateralne i multilateralne pomoći otoku koji je stradao nakon tsunamije od 26. prosinca prošle godine.

Kumaratunga je minutom šutnje u počast 31.000 stradalih stanovnika Šri Lanke otvorila dvodnevnu konferenciju u gradu Kandy. U kataklizmi je poginulo ukupno više od 200.000 osoba.

Šri Lanka je jedno od najpogođenijih područja s milijun unesrećenih osoba i velikim dijelom uništene obale, čime je teško pogođena turistička industrija.

Taj sastanak stotinjak izaslanika zemalja donatora i međunarodnih organizacije, vlada Šri Lanke doživljava kao potvrdu pomoći od obećane 2 milijarde dolara.

Svjetska banka je upozorila u srijedu u izvješću objavljenom prije summita da se može dogoditi da Šri Lanka ne dobije taj iznos.

Više od 4 mjeseca nakon plimnog vala vlasti i Oslobodilački tigrovi tamilskog Elama (LTTE) još se nisu uspjeli dogovoriti o osnivanju organizacije koja bi vodila međunarodnu pomoć unesrećenima od tsunamija u područjima koje kontroliraju pobunjenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙