FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit arapskih i južnoameričkih zemalja u Braziliji

BRAZILIJA, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Prvi summit arapskih ijužnoameričkih zemalja počeo je u utorak u glavnom brazilskom graduBraziliji, gdje se očekuje osnivanje novog saveza dviju udaljenihregija koje žele više surađivati na gospodarskom i političkom planu.
BRAZILIJA, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Prvi summit arapskih i južnoameričkih zemalja počeo je u utorak u glavnom brazilskom gradu Braziliji, gdje se očekuje osnivanje novog saveza dviju udaljenih regija koje žele više surađivati na gospodarskom i političkom planu.

Taj susret okuplja neke čelnike 21 zemlje članice Arapske lige, predsjednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa i 9 od 12 predsjednika zemalja Južne Amerike.

Summit, koji će završiti u srijedu, prigoda je za prvo međunarodno putovanje iračkog predsjednika Jalala Talabanija.

Prema brazilskim diplomatskim izvorima summit će biti podijeljen u dva dijela. Predstavnici raznih izaslanstava će razgovarati o bilateralnoj gospodarskoj suradnji, a očekuju se govori argentinskog predsjednika Nestora Kirchnera i alžirskog predsjednika i sadašnjeg predsjednika Arapske lige Abdelaziza Bouteflike.

Zatim će se raspravljati o načinima političkog i kulturnog zbližavanja.

Saudijska Arabija je pozvala sve sudionike summita u Braziliji na međunarodni sastanak proizvođača i potrošača nafte u Rijad krajem godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙