FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Karate: Bronca za hrvatske karataše

TENERIFE/ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska muška karatereprezentacija osvojila je brončanu medalju u ekipnom djelu zadnjegdana 40. Europskog karate prvenstva na španjolskim Tenerifima,ponovivši tako uspjeh iz Bremena od prije dvije godine.
TENERIFE/ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska muška karate reprezentacija osvojila je brončanu medalju u ekipnom djelu zadnjeg dana 40. Europskog karate prvenstva na španjolskim Tenerifima, ponovivši tako uspjeh iz Bremena od prije dvije godine.

Hrvatski karataši su sjajno počeli, pobijedivši u prvom kolu Nizozemsku sa dva ovogodišnja europska prvaka i jednog viceprvaka sa uvjerljivcih 3:0. Dukić je u prvom susretu pobijedio Kempa 3:1, Vukobrat u drugom remizirao s Le Febrom 0:0, Zamlić je pobjedio prvaka srednje kategorije Petersena 3:1, a Davor Mrzak 2:0 Fissera za konačnu pobjedu Hrvatske, pa se peti susret između Vučića i europskoga prvaka Sabanovica nije morao odraditi.

U drugom kolu su nas čekali veliki favoriti Turci. Prvi susret Škreb je remizirao s Baserom 0:0, da bi Alagas u drugom s 1:0 porazio našeg Dukića. Zamlić nas vraća u meč pobjedom 1:0 nad ovogodišnjim viceprvakom srednje kategorije Karamollaogluom, a Mrzak gubi četvrti susret s Kulom 0:1. U odlučujućem dvoboju Mario Vučić je sigurno pobijedio svjetskog prvaka Zeynela Celika rezultatom 3:1 za ukupni omjer 2:2 i našu pobjedu u bodovima od 4:3.

Četvrtfinalni dvoboj protiv Srbije i Crne Gore Dukić je počeo remijem s Radivojevićem od 0:0, Maričević gubi 0:4 u susretu s Čečunjaninom, da bi u trećem Alen Zamlić briljantno dobio Banovića 5:1 te poravnao ukupni omjer na 1:1. Sekulić dovodi Srbiju i Crnu Goru u vodstvo pobjedom nad Škrebom 3:1, da bi Mario Vučić opet briljantno završio zadnji susret pobjedom nad Učimovićem 7:2 za poravnanje na 2:2 i konačnu pobjedu na bodove 13:10, te prolaz u polufinale.

Polufinalni meč s BiH Dukić opet počinje remijem 0:0 u susretu s Hadžićem. U drugom susretu Vukobrat nama donosi prednost pobjedom nad Alikadićem 4:3, gdje je dosuđen jedan sporni udarac nogom nad našim borcem u zadnjim skeundama susreta, koji nas je na kraju i koštao finala.U prijelomnom i presudnom susretu Zamlić remizira s Mandarićem 0:0, a Kalušić pobjedom nad Mrzakom 5:2 vraća BiH u igru i poravnava rezultat na 1:1. U odlučujućem meču Mario Vučić nije imao snage za još i treću odlučujuću pobjedu, pa remi s Muhovićem od 2:2 odvodi BiH u finale.

U borbi za treće mjesto savladali smo Englesku s uvjerljivih 3:1, iako je bilo drmatično do posljednje sekunde petog susreta. Dukić je opet remizirao u prvom susretu s Brownom 0:0, Zamlić je u drugom susretu nokautirao Packa, srebrnog u poluteškoj kategoriji, čime su Englezi stekli veliku prednost od 1:0, a i ukupnu bodovnu od 8:0 koliko se dobije za diskvalifikaciju. Opet Mario Vučić vraća sve na početak pobjedom nad Ledgisterom 8:6, Mrzak sigurno pobjeđuje Chatnera 4:0, a Vjekoslav Škreb potvrđuje ukupnu hrvatsku pobjedu i brončanu medalju, pobjedivši Hodga 3:1. Taj veliki uspjeh ostvarila su sedmorica boraca - Vjekoslav Škreb, Mario Vučić, Davor Mrzak, Nikola Dukić, Miroslav Maričević, Nenad Vukobrat i Alen Zamlić.

U finalu su Španjolci lakom pobjedom nad BiH od 3:0 došli do zlata.

Naša ženska ekipa bez dva naša najjača aduta Petre Narandže i Diane Saleš, koje su zbog ozljeda izostavljene, nije imala previše šanse za medalju. Prvo kolo djevojke su bile slobodne, a u drugom izgubile od Luxemburga 1:2 i to je bio kraj nastupa za naše djevojke, budući da su Luksemburžanke poražene već u idućem kolu od reprezentacije Turske.

Ovogodišnje Europsko karate prvenstvo okupilo je predstavnike 40 zemalja, ukupno 386 sportaša, 247 muških i 139 ženskih karate majstora. Podijeljeno je 17 kompleta medalja, od čega je Hrvatskoj pripalo jedno zlatom i dvije bronce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙