FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Karate: Narandža zlatna, Lučin brončani

TENERIFE/ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska karatašica PetreNarandža osvojila je zlatnu medalju prvoga dana Europskog karateprvenstva na španjolskim Kanarskim otocima, a broncom se okitio GoranLučin.
TENERIFE/ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska karatašica Petre Narandža osvojila je zlatnu medalju prvoga dana Europskog karate prvenstva na španjolskim Kanarskim otocima, a broncom se okitio Goran Lučin.

Petra Narandža je u kategoriji do 60 kilograma osvojila zlato, unatoč činjenici da je u finalu zadobila ozljedu. Riječanka je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je pobijedila Suljkanović iz BiH, a u trećem Makedonku Arditu.

U polufinalu je Petra bila bolja od favorizirane Turkinje Vildan Dogan, te došla u finale u kojem ju je čekala izvanredna Ruskinja Maria Sobol. Narandža je na polovici meča, kod rezultata 0:0, zadobila neugodan i zabranjen udarac nogom u abdominalni dio što je prema sudačkim pravilima bila diskvalifikacija za Ruskinju, a zlato za hrvatsku predstavnicu.

Drugo slavlje donio je također Riječanin Goran Lučin, osvojivši brončanu medalju u kategoriji do 70 kilograma. Goran je izgubio u prvom kolu od favoriziranog Francuza Bel Lahsena rezultatom 3:0, a kako se Francuz probio do finala, "povukao" je i Gorana u repasaž za treće mjesto. U repasažu je Lučin glatko dobio Rusa Gurbu sa 7:1, a potom i sa 4:2 višestrukog europskog i svjetskog prvaka Turčina Alagasa. U borbi za treće mjesto s Bjelorusom Aleksejem Kholadom u sudačkom produžetku Goran Lučin je osvojio brončanu medalju.

Malo je nedostajalo da i Diana Saleš osvoji odličje u kategoriji preko 60 kilograma. Saleš je u prvom kolu uvjerljivo pobijedila Mađaricu Klimu, u drugom Švicarku Cargill, a u trećem Slovakinju Cernu, da bi pokleknula u polufinalu pred europskom prvakinjom Francuskinjom Mottet. U borbi za treće mjesto, s ozijeđenom nogom, Diana nije iskoristila svoj dobar dan, pa je poražena od domaće natjecateljke Christine Feo Gomez sa 1:0.

Ostali naši predstavnici nisu se proslavili prvog dana, no mora se priznati da ih ni žreb nije mazio. Danijel Sivrić je u kategoriji -80kg imao okršaj u prvom kolu s daleko poznatijim i iskusnijim španjolcem HERREROM koji je nažalost ispao prije polufinala, pa Sivrić nije dobio priliku za repasaž. Slavio je nizozemac Daniel Sabanovic ispred engleza Davida Jordana Packa, dok su treća mjesta podijleili Gogita Arkania (Georgia) i Ludovic Cacheux (FRA).

U kategoriji preko 80 kg Alen Zamlić je u 2. kolu poražen od Portugalca Diasa, Marijan Bračić se u prvom kolu sastao s jednim od favorita Slovakom Farmadinom i izgubio 3:0.

Oboje naših predstavnika u katama pojedinačno nisu se uspjeli proslaviti budući su ispali neočekivano več u prvom kolu. Mirna Šenjug je poražena od Talijanke Daniele Berttoni, a Danijel Bok od Engleza Jonathana Mottrama.

Sutra su na rasporedu borbe pojedinačno za djevojke u kategoriji do 53 kg, gdje nas predstavlja Jelena Kovačević, te apsolutnoj kategoriji s nastupom Maje Janković. Danil Domdjoni će nastupiti u kategoriji do 60kg, Dario Svetić u kategoriji do 65 kg, a Mario Vučić u apsolutnoj kategoriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙