FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas u Japanu traži ekonomsku pomoć

TOKIO, 15. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinskesamouprave Mahmud Abas je u nedjelju doputovao u Tokio u svoj prvislužbeni posjet Japanu gdje će s japanskim dužnosnicima razgovarati oekonomskoj pomoći za Palestince.
TOKIO, 15. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas je u nedjelju doputovao u Tokio u svoj prvi službeni posjet Japanu gdje će s japanskim dužnosnicima razgovarati o ekonomskoj pomoći za Palestince.

Abas, koji je u siječnju naslijedio pokojnog Jasera Arafata na položaju palestinskog čelnika, boravit će u posjetu Japanu do utorka nakon čega će na dva dana posjetiti Kinu.

Prema palestinskim izvorima, japanski premijer Junichiro Koizumi namjerava otkriti niz projekata pomoći za Palestince tijekom Abasovog posjeta Tokiju.

Bit će najavljeno odobravanje pomoći za završavanje projekta izgradnje kanala za navodnjavaje kao i za razvoj obale na pojasu Gaze te drugi projekti vrijedni ukupno 400 milijuna dolara za rok od iduće tri godine.

Japan je Palestincima od 1993. godine donirao pomoći za razvoj u iznosu od 760 milijuna dolara.

Abas će, kada završi ovu mini turneju po Aziji, krajem svibnja posjetiti SAD gdje će se sastati s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, navode palestinski izvori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙