FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena birališta za lokalne izbore

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - U nedjelju u sedam sati u Hrvatskojje otvoreno oko 6.500 birališta na kojima će četiri milijuna biračaodlučiti tko će ih u iduće četiri godine predstavljati u općinskim igradskim vijećima te županijskim i skupštini Grada Zagreba.
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - U nedjelju u sedam sati u Hrvatskoj je otvoreno oko 6.500 birališta na kojima će četiri milijuna birača odlučiti tko će ih u iduće četiri godine predstavljati u općinskim i gradskim vijećima te županijskim i skupštini Grada Zagreba.

Birališta će biti otvorena do 19 sati, no birači koji se u vrijeme zatvaranja tamo zateknu moći će glasovati i nakon 19 sati.

Četvrti lokalni izbori od neovisnosti provode se u 570 jedinica, bira se 8. 377 članova lokalnih predstavničkih tijela za koja je kandidirano oko 64 tisuće kandidata ili po osam za svako mjesto.

Birači će na biralištima dobivati po dva listića - za općinsko ili gradsko vijeće te za županijsku skupštinu, a u Zagrebu listiće za vijeća gradskih četvrti te za gradsku skupštinu.

U nedjelju do 19 sati traje i izborna šutnja za koje je zabranjena svaka promidžba i svako objavljivanje prethodnih ili procjena rezultata izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙