FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za inauguraciju Pape više od 500 tisuća ljudi

RIM, 21. travnja 2005. (Hina) - Talijanska policija se priprema za novuveliku navalu vjernika, koji će u nedjelju, 24. travnja, pristići uglavni grad na inauguralnu misu novog pape Benedikta XVI.
RIM, 21. travnja 2005. (Hina) - Talijanska policija se priprema za novu veliku navalu vjernika, koji će u nedjelju, 24. travnja, pristići u glavni grad na inauguralnu misu novog pape Benedikta XVI.

Prema procjeni ureda rimskog gradonačelnika Waltera Veltronija, objavljenoj u srijedu, na Trgu svetog Petra u Rimu naći će se u nedjelju između 500 i 600 tisuća vjernika, na misi koja će započeti u 10 sati.

Na inauguraciju Benedikta XVI. će stići i izaslanstva brojnih zemalja, među kojima zasigurno i državnički vrh Njemačke, a već je objavljeno kako će američko izaslanstvo predvoditi potpredsjednik Dick Cheney.

U međuvremenu, novi je Papa u srijedu otvorio pečat na vratima apostolskog apartmana, koji će biti preuređen i zbog toga će još nekoliko dana Papa boraviti u hotelu Santa Martha, posjetio svoj dosadašnji ured u Kongregaciji za nauk vjere i svoj stan u Ulici Leonini broj jedan, kod Vatikana, a u subotu će primiti novinare. U ponedjeljak bi Benedikt XVI trebao primiti diplomatski zbor akreditiran pri Svetoj Stolici.

Idućih dana Benedikt XVI. će primati kardinale i biskupe te razmotriti svoje daljnje obveze, kalendar rada. Novi Papa treba potvrditi ili izmijeniti ljude na dužnostima u Svetoj Stolici. Smrću jednog Pape i dužnosnici koje je taj Papa postavio automatski gube svoj položaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙