FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sljemena pozivaju na skup potpore

ZAGREB, 14. svibnja 2005. (Hina) - Regionalni povjerenik Sindikatapoljoprivrede Ivica Rogić rekao je danas da radnici Sljemena, koji većsedamnaesti dan prosvjeduju na Markovom trgu u Zagrebu, pozivajugrađane da im se pridruže sutra u podne.
ZAGREB, 14. svibnja 2005. (Hina) - Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić rekao je danas da radnici Sljemena, koji već sedamnaesti dan prosvjeduju na Markovom trgu u Zagrebu, pozivaju građane da im se pridruže sutra u podne.

Podsjetio je da Povjerenstvo za obranu mesne industrije "Sljeme" i radnici očekuju sutra dolazak članova drugih sindikata i građana na skup potpore zahtjevima radnika Sljemena.

Rogić je u današnjoj izjavi za Hinu rekao kako ostaju kod zahtjeva za kvalitetnim jamstvom za postignutu nagodbu o podmirenju radničkih potraživanja. "Bez jamstva se nećemo maknuti s Markovog trga", kazao je Rogić.

Nagodbom je predviđeno da se radnicima u roku devet dana od potpisivanja isplati 3,5 zaostalih plaća i akontacija otpremnina. Novac za to osigurao bi se prodajom robne marke, receptura i tehnologije u vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Preostali dio obveza prema radnicima i ostalim vjerovnicima naplatio bi se u roku od 100 dana prodajom ukupne imovine.

Otpremnina za radnike dogovorena je u visini 6.400 kuna za svaku godinu staža ostvarenu kod poslodavca, odnosno 8.000 kuna za svaku godinu radnog staža za invalide rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙