FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici traže blokadu imovine Finagre i Sljemena

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena su od Državnogodvjetništva zatražili blokadu imovine Finagre i Sljemena jer se,prema njihovu saznanju, imovina prodaje a novca za plaće nema.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - Radnici Sljemena su od Državnog odvjetništva zatražili blokadu imovine Finagre i Sljemena jer se, prema njihovu saznanju, imovina prodaje a novca za plaće nema.

"Država je to već trebala učiniti jer i sama potražuje s kamatama oko 20 milijuna kuna", rekao je danas Hini regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić.

Rogić je za nedjelju najavio veliki prosvjedni skup na Markovu trgu na koji će biti pozvani svi građani koji su proteklih dana iskazivali potporu radnicima Sljemena.

Šesnaestog dana prosvjeda na Markovu trgu radnici su odlučili da više neće gubiti vrijeme u besplodnim pregovorima već čekaju jamstvo za isplatu njihovih potraživanja.

Sindikat i Uprava Sljemena postigli su nagodbu, uz posredovanje Vladina ureda za socijalno partnerstvo, no sindikalci traže odgovarajućeg jamca koji bi radnicima isplatio potraživanja u slučaju da to poslodavac ne učini u dogovorenom roku. Ne uspije li nagodba, poslodavac je dužan pokrenuti stečajni postupak nad poduzećem.

Nagodbom je predviđeno da se radnicima u roku devet dana od potpisivanja isplati 3,5 zaostalih plaća i akontacija otpremnina.

Novac za to osigurao bi se prodajom robne marke, receptura i tehnologije u vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Preostali dio obveza prema radnicima i ostalim vjerovnicima naplatio bi se u roku od 100 dana prodajom ukupne imovine.

Otpremnina za radnike dogovorena je u visini 6.400 kuna za svaku godinu staža ostvarenu kod poslodavca, odnosno 8.000 kuna za svaku godinu radnog staža za invalide rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙