FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezadovoljni trajektnom vezom najavljuju blokadu pristaništa u Drveniku Velom

TROGIR,13. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Mjesnog odbora DrvenikaVelog Nikola Pensa najavio je danas u Trogiru kako će 25. svibnjastanovnici toga otoka u trogirskom arhipelagu blokirati obalu ipristanište u tom mjestu kako bi onemogućili pristajanje Jadrolinijinatrajekta i time upozorili na katastrofalno lošu povezanost s kopnomkoja ih drži u svojevrsnoj izolaciji, ali i na nebrigu županijskihlučkih vlasti te mjerodavnog ministarstva.
TROGIR,13. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Mjesnog odbora Drvenika Velog Nikola Pensa najavio je danas u Trogiru kako će 25. svibnja stanovnici toga otoka u trogirskom arhipelagu blokirati obalu i pristanište u tom mjestu kako bi onemogućili pristajanje Jadrolinijina trajekta i time upozorili na katastrofalno lošu povezanost s kopnom koja ih drži u svojevrsnoj izolaciji, ali i na nebrigu županijskih lučkih vlasti te mjerodavnog ministarstva.

Toga dana, kada na snagu stupa novi Jadrolinijin plovidbeni red, otočani će svojim brodicama zapriječiti pristup uvali i obali u istoimenom mjestu i neće dopustiti uplovljavanje trajekta iz Trogira, najavio je Pensa. Poručio je kako im "ne pada na pamet više nasjedati obećanjima brodara i mjerodavnog ministarstva o boljoj prometnoj povezanosti sa sedam milja udaljenim gradom do kojega plove više od dva sata".

"I Veljko Rogošić prije bi doplivao od Trogira do Drvenika Velog", kazao je Pensa.

Osim prometnom izolacijom, otočani su, kaže Pensa, nezadovoljni i time što zbog nepostojanja koncesije, koju dodjeljuje Županija, a koja je natječaj obećala raspisati još lani, na godinu gube više od milijun kuna što bi mogli zaraditi naplatom boravišne pristojbe od brojnih jahti i brodova koji se sidre u otočnoj uvali, jednoj od najposjećenijih i najljepših u trogirskom akvatoriju. U uvalu, dodaje Pensa, ljeti svakodnevno uplovljava 30-ak plovila koja se sidre bez plaćanja, makar i simbolične, naknade, dok su stanovnici Drvenika istodobno i za najosnovnije potrebe mjesta prisiljeni oslanjati se na pomoć gradskih vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙