FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: potpisan ugovor o zajmu za gradnju pročišćivača otpadnih voda

KARLOVAC, 13. svibnja 2005. (Hina) - Grad Karlovac i gradska tvrtkaVodovod i kanalizacija potpisali su danas u Karlovcu s Europskombankom za obnovu i razvoj Hrvatska (EBRD) ugovor o 10 milijuna eurazajma za izgradnju pročišćivača gradskih otpadnih voda.
KARLOVAC, 13. svibnja 2005. (Hina) - Grad Karlovac i gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija potpisali su danas u Karlovcu s Europskom bankom za obnovu i razvoj Hrvatska (EBRD) ugovor o 10 milijuna eura zajma za izgradnju pročišćivača gradskih otpadnih voda.

Ugovor o zajmu i jamstvu potpisali su s direktoriciom EBRD-a Hrvatska Charlotte Ruhe direktor Vodovoda i kanalizacije Josip Vlašić i gradonačelnik Božo Joha.

To je prvi korak da se projekt vrijedan 25 milijuna eura kandidira za nepovratna sredstva predpristupnog fonda ISPA Europske unije za financiranje ekoloških i infrastrukturnih projekata, rekao je u ime EBRD-a Art Schankler, zadužen za lokalnu infrastrukturu u srednjoj Europi.

"Gradnja pročišćivača otpadnih voda važna je ne samo za grad na četirima rijekama, i vjerujem da će biti poduprt donacijom fonda ISPA EU-a za projekte za zaštitu okoliša na koje Hrvatska ima pravo od siječnja 2005.", rekla je direktorica Ruhe.

Dodala je da je to, nakon dubrovačke luke, drugi projekt koji ove godine EBRD podupire zajmom u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙