FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indijci plesom tjeraju zle duhove

NEW DELHI, 2. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Deseci seljaka sudjeluju uponedjeljak u svetkovini tjeranja duhova u sjevernoindijskoj državiBiharu i odlučni su da otjeraju zle duhove koji im umanjuju izglede zabolji život.
NEW DELHI, 2. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Deseci seljaka sudjeluju u ponedjeljak u svetkovini tjeranja duhova u sjevernoindijskoj državi Biharu i odlučni su da otjeraju zle duhove koji im umanjuju izglede za bolji život.

Prema uvriježenu vjerovanju te indijske savezne države, ples i darovi i alkohol siguran su lijek za svaki problem u životu, objavila je televizija New Delhi (NDTV).

Svetkovina tjeranja duhova u selu Gopalganju u Biharu organizira se unatoč glasinama o emanaciji "vještice iz crvenog luka" iz susjedne države Utara Pradesha.

Glavni grad Utara Pradesha Lucknow navodno je ugrožen "lukavom vješticom" koja ide od kuće do kuće i traži luk. Čim ode, u kući netko umre, tvrde stanovnici.

Svetkovina tjeranja duhova u Gopalganju koja se održava dvaput na godinu, počela je prije tridesetak godina kao obično praznovjerje, a postala je nedjeljiv dio lokalne kulture i pretvorila se u pravu veliku svetkovinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙