FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski ministar razvitka posvađan sa zemljopisom Europe

BRATISLAVA, 13. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Slovačka se često brka saSlovenijom, ali u četvrtak je jedan francuski ministar u posjetuBratislavi tu zemlju pomiješao s Hrvatskom a potom s Litvom.
BRATISLAVA, 13. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Slovačka se često brka sa Slovenijom, ali u četvrtak je jedan francuski ministar u posjetu Bratislavi tu zemlju pomiješao s Hrvatskom a potom s Litvom.

Na svečanosti potpisivanja sporazuma o osposobljavanju između Francuske, Slovačke i automobilske tvrtke PSA Peugeot Citroen, ministar Xavier Darcos je kazao da će PSA osnovati "3500 novih radnih mjesta u Hrvatskoj".

U stvarnosti, PSA dovršava novu tvornicu u Trnavi, blizu Bratislave.

Malo kasnije, na koktelu s francuskom zajednicom u dijaspori, Xavier Darcos je želio potaknuti svoje sunarodnjake da glasuju "za" na referendumu o europskom ustavu organiziranom u Francuskoj 29. svibnja.

No, umjesto da kao primjer navede slovački parlament, koji je u srijedu navečer ratificirao ustavni ugovor velikom većinom, nesretni je ministar opjevao zasluge zastupnika Litve.

Xavier Darcos, ministar zadužen za razvitak i frankofoniju, ni slučajno nije prvi politički dužnosnik koji čini takvu pogrešku.

Prije njega su, primjerice George W. Bush 1999. godine, a potom Silvio Berlusconi 2003., zamijenili slovenskog premijera za slovačkog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙