FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barclays će platiti 5,5 mlrd dolara za južnoafričku banku

LONDON, 9. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Britanska banka Barclays platitće 5,5 milijardi američkih dolara za preuzimanje najveće južnoafričkebanke na području kreditiranja stanovništva Absa, najavljeno je uponedjeljak u Londonu.
LONDON, 9. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Britanska banka Barclays platit će 5,5 milijardi američkih dolara za preuzimanje najveće južnoafričke banke na području kreditiranja stanovništva Absa, najavljeno je u ponedjeljak u Londonu.

Riječ je o najvećem pojedinačnom stranom ulaganju u Južnu Afriku, kojim će Barclays ujedno postati najvećom bankom u Africi.

Južnoafrički ministar financija Trevor Manuel odobrio je ponudu Barclaysa koji je primio pismeno odobrenje 63 posto dioničara Abse, što je dovelo do zaključenja pregovora započetih u rujnu prošle godine.

Britanska banka namjerava kupiti 60 posto udjela u tom najvećem južnoafričkom kreditoru za stanovništvo. "Ova transakcija ubrzava našu strategiju internacionalizacije Barclaysove zarade i povećanja izloženosti odabranim dobro vođenim brzo rastućim tržištima", kazao je izvršni direktor Barclaysa John Varley.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙