FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagodba završena, sindikat nezadovoljan

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici radnika, uprave ivećinskog vlasnika mesne industrije Sljeme usuglasili su tekstnagodbe, o čijem se prihvaćaju strane moraju očitovati do srijede upodne, ali je sindikat već izrazio nezadovoljstvo postignutim.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Predstavnici radnika, uprave i većinskog vlasnika mesne industrije Sljeme usuglasili su tekst nagodbe, o čijem se prihvaćaju strane moraju očitovati do srijede u podne, ali je sindikat već izrazio nezadovoljstvo postignutim.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede (PPDIV) Ivo Rogić izjavio je u utorak navečer za Hinu da je završena nagodba kojom sindikat nije zadovoljan.

Povjerenstvo za obranu Sljemena održat će u srijedu ujutro sastanak na kojem će biti donesena odluka prihvaćali se nagodba ili ne, s čime će se onda ići na sastanak u Uredu za socijalno partnerstvo, izjavio je Rogić.

Nismo uspjeli postići kvalitetnija jamstva za isplatu obveza, a ne postoji povjerenje radnika prema menadžmentu tvrtke, kazao je Rogić.

Radnici Sljemena, koji već 13 dana i noći prosvjeduju pred zgradom Vlade na Markovom trgu u Zagrebu, tražili su jamstvo za svoja potraživanja od države ili banaka uz podršku države.

Ured za socijalno partnerstvo dostavio je u srijedu Hini zapisnik s radnog sastanak za rješavanje sudbine poduzeća "Sljeme" u kojem stoji da su strane prihvatile tekst nagodbe o čijem se prihvaćaju moraju očitovati do sutra u 12 sati.

U zapisniku se napominje da su u predloženi tekst nagodbe ugrađeni novi elementi u članak 4., u kojem se sada kaže da će poslodavci predložiti sukladno rokovima i odredbama nagodbe. Također, Nadzorni odbor društva Sljeme će "donijeti sukladno zakonskim odredbama i nadležnostima potrebite odluke radi nesmetane provedbe financijskih odredbi i ispunjavanja utvrđenih rokova provedbe pojedinih radnji utvrđenih nagodbom", s ciljem njezine dosljedne primjene, stoji u tekstu.

Predviđeno je i da poslodavci i sindikat u roku 24 sata nakon potpisa nagodbe osnuju tijelo za njezino praćenje i provedbu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙