FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 13. do 16. svibnja

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će dana biti promjenjiva, sa smjenjivanjem relativno povoljnihi relativno nepovoljnih prilika, što će donijeti promjene raspoloženjaljudima osjetljivim na vrijeme i kroničnim bolesnicima, izvijestio jedanas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti promjenjiva, sa smjenjivanjem relativno povoljnih i relativno nepovoljnih prilika, što će donijeti promjene raspoloženja ljudima osjetljivim na vrijeme i kroničnim bolesnicima, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će situacija biti relativno povoljna, pa će se većina ljudi osjećati dobro. Kronični srčani bolesnici uz redovito uzimanje lijekova ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje većih tjelesna opterećenja uz lagane šetnje u povoljnijem dijelu dana. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena.

U subotu stanje će biti relativno nepovoljno što kod osjetljivih osoba može pridonijeti pojačanom dnevnom umoru, pojavi glavobolja, te smetnjama cirkulacije. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavati veća tjelesna opterećenja. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena.

U nedjelju će bioprognoza biti relativno povoljna. Ujutro je još moguć nepovoljni utjecaj vremenskih prilika na raspoloženje, no tijekom poslijepodneva i večeri doći će do poboljšanja. Kronični srčani bolesnici ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavati veća tjelesna opterećenja uz lagane šetnje u povoljnijem dijelu dana. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena.

U ponedjeljak bi relativno nepovoljne biometeorološke prilike mogle utjecati na lošije raspoloženje meteoropata s mogućom prolaznom glavoboljom. Kronični srčani bolesnici uz redovito uzimanje lijekova ne bi trebali imati većih tegoba izazvanih vremenom. Reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavati veća tjelesna opterećenja. Koncentracija peluda drveća, trava i korova u zraku bit će umjerena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙