FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studentima novi objekti za smještaj i prehranu

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarićpotpisali su danas sporazum o međusobnoj suradnji, prema kojem će oko14 tisuća metara četvornih kompleksa Policijske akademije bitiustupljeno Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za izgradnjupet objekata za smještaj i prehranu studenata.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić potpisali su danas sporazum o međusobnoj suradnji, prema kojem će oko 14 tisuća metara četvornih kompleksa Policijske akademije biti ustupljeno Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa za izgradnju pet objekata za smještaj i prehranu studenata.

Kako je najavljeno, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa osigurat će sredstva za uređenje i pripremu zemljišta za izgradnju objekata, izradu projektne dokumentacije i novčana sredstva za izgradnju pet objekata za smještaj i prehranu studenata.

To će, po riječima ministra Primorca, biti najprepoznatljiviji studentski kompleks, a trebao bi imati 660 dvokrevetnih apartmana s čajnim kuhinjama i kupaonama. Studentima će također stajati na raspolaganju i zajednički restorani, slastičarnice te brojni kulturni i športski sadržaji.

Govoreći o športskim sadržajima ministar Mlinarić je podsjetio kako je na parceli Policijske akademije još 1998. započela gradnja nove športske dvorane i zimskog bazena, ali je zbog nedostatka sredstava gradnja prekinuta. Dogovoreno je da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa osigurati sredstva za dovršetak bazena i dvorane, koju će zajednički koristiti studenti Policijske akademije i studentskog doma.

Potpisivanje sporazuma pozdravila je i rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer, ravnatelj studentskog centra Niko Vidović i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, koja je obećala hitno ishođenje svih dozvola, kako bi studentski dom bio gotov u roku godinu dana od dobivanja građevinske dozvole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙